DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

za eno porcijo

1 pločevinka tunine Rio Mare Filod’olio 65 g

1 večji sladki krompir

½ avokada

nekaj listov rukole

nekaj lešnikov

1 majhno steblo zelene

1 limeta

nekaj kapljic olja

sol

IZDELEK

Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

1   Sladki krompir dobro operemo, da lahko uporabimo tudi lupino, ga po dolžini narežemo na debelejše rezine (približno 1 cm), kuhamo 5 minut v vreli slani vodi, nato dobro osušimo in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Rahlo namastimo z oljem in pečemo v segreti pečici, da se spečejo in postanejo hrustljavi.

2   Medtem ko se krompir kuha, na tanko narežemo zeleno, operemo rukolo, avokadu odstranimo lupino in ga narežemo na rezine.

3   Na hrustljav krompir položimo rezine avokada in rukolo, na vrh pa dodamo koščke tunine pomešane z zeleno in zaključimo z naribano limetino lupinico. Po okusu začinimo s ščepcem soli in potresemo s sesekljanimi lešniki.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)