Naša zavezanost do trajnostnega ribolova

Pri Rio Mare verjamemo, da so oceani dragocen vir, ki ga je treba spoštovati, zaščititi in zagotoviti, da bodo taki ostali tudi za prihodnje generacije.
Skupaj z WWF smo se zato zavezali, da bomo do leta 2024 iz trajnostnih virov pridobili 100 % naših izdelkov. Eden od ciljev našega partnerstva z WWF je tudi povečati transparentnost in sledljivost vzdolž celotne dobavne verige.

Koralni trikotnik

Je izjemno pomembno območje in globalni center morske biotske raznovrstnosti, kjer ima svoj dom preko 500 vrst koral, 3.000 vrst rib, ki živijo v koralnem grebenu, in 6 vrst morskih želv. Koralni trikotnik je eno izmed območij z več morskimi vrstami kot večina drugih krajev na svetu, predvsem pa je zelo pomembna lokacija za tune.
Pri Rio Mare smo že vrsto let dejavni na tem področju, zlasti na Solomonovih otokih, in sicer spodbujamo programe za trajnostni ribolov s ciljem zagotoviti, da bo to področje tudi v prihodnosti ostalo neokrnjeno.

Projekti izboljšave ribolova in certifikat organizacije MSC

Pri dobaviteljih surovin spodbujamo projekte, ki so namenjeni zmanjševanju vpliva ribiških flot na oceane in odgovornemu ter preglednemu upravljanju ribolovne dejavnosti. Aktivnosti so usmerjene k cilju pridobitve certifikata MSC, za katerega je potrebno spoštovati tri ključna načela trajnostnega ribolova:
1
V oceanu ohraniti zadostno količino rib za zagotovitev razmnoževanja.
2
Kar se da zmanjšati vpliv na biotsko raznovrstnost.
3
Odgovorno in zakonito upravljati z ribištvom.