Dragoceni viri

Vir beljakovin.
Zahvaljujoč visoki vsebnosti beljakovin, 100 g odcejene tunine priskrbi približno desetino celotne dnevne potrebe po beljakovinah (pri zdravi odrasli osebi).

Tako imenovane “PLEMENITE” beljakovine so bistvene za gradnjo in regeneracijo tkiva ter nam zagotavljajo, da ostanemo zdravi in vitalni skozi celično izmenjavo.

100 g tunine v oljčnem olju vsebuje 18,5 g beljakovin, kar je več kot goveji zrezek z isto težo. Odrasel človek potrebuje na vsak kilogram telesne teže en gram beljakovin.

Tunina je brez dvoma najboljša zaveznica za popolno, pravilno in lahko prehrano. Poleg tega je primerna tudi za otroke in starejše, saj je zaradi odsotnosti vezivnega tkiva lažje prebavljiva.

Ribje beljakovine vsebujejo veliko arginina, aminokisline, ki jo naše telo uporablja za sintezo nitroksida, ki je odgovoren za pravilno delovanje žilnega sistema in varuje arterije pred aterosklerozo. Nekateri majhni peptidi opravljajo tudi nalogo antioksidantov.

Poleg kalcija je tudi fosfor eden izmed ključnih mineralov. Kombinacija obeh pripomore h gradnji močnih kosti in zob. Fosfor igra pomembno vlogo tudi pri upravljanju ravnovesja v živčnem sistemu.

Za zagotovitev ustreznega vnosa fosforja nutricionisti priporočajo dnevni vnos le-tega v količini  800 miligramov. 100 g tunine v oljčnem olju zagotavlja približno 20 % priporočljivega dnevnega vnosa. Tunina je med vsemi ribami najbolj bogata prav s fosforjem.

Riba v mediteranski prehrani

Pravilna prehrana, v kombinaciji z zdravim življenjskim slogom, igra ključno vlogo pri preprečevanju številnih bolezni t.i. bolezni življenjskega sloga.

PREBERITE VEČ

Dragoceni viri za dobro počutje

100 g odcejene tunine se ponaša z visoko koncentracijo beljakovin in odrasli osebi zagotavlja približno desetino priporočenega dnevnega vnosa kalorij.

PREBERITE VEČ

Za zdrav razvoj otrok!

Riba je zdravo živilo, ki spodbuja zdrav razvoj in rast otrok. Tunina je praktičen in zdrav način kako otrokom približati ribe in jih naučiti pravilnih prehranjevalnih navad.

PREBERITE VEČ

Dobro z le nekaj kalorijami

Rio Mare izdelki so bolj hranljivi in lažji v primerjavi z večino ostalih živil, ki jih pogosto zaužijemo: za vas smo jih primerjali med seboj in ugotavljali njihove prehranske lastnosti.

PREBERITE VEČ