Preverite prehranska dejstva

Hitri za pripravo in praktični izdelki Rio Mare niso samo okusni, ampak tudi nadvse zdravi, saj imajo visoko vsebnost vseh hranilnih vrednosti rib.

Konzervirana riba je vir dobrega počutja, ki s samo nekaj kalorijami priskrbi plemenite beljakovine, Omega 3, vitamine in samo nekaj maščob.
Primerjali smo več vrst živil, ki jih pogosto uživamo in katere lahko zlahka nadomestimo s številnimi izdelki Rio Mare.
Po vašem mnenju, kaj vsebuje več kalorij, tunina ali zrezek teletine, tunina ali mocarela, skuša ali kuhana šunka?
Preverite spodaj!

Choose the Rio Mare product

TONNO

Salmone

sgombro

Insalatissime

Compare it with

uova

banane

parmigiano

formaggio

mozzarella

wurstel

Tonno vs parmigiano

Stesse calorie con il doppio delle proteine

1 confezione da 80g di Tonno Rio Mare
all’Olio di Oliva sgocciolato
fornisce
circa le stesse kcal di un uovo ma ha
quasi il doppio delle proteine.

Izberite izdelek Rio Mare

Tunina

Skuša

Primerjajte z

Jajce

Hrenovka

Pršut

Mocarela

Banana

Parmezan

Bresaola (Goveji pršut)

Kuhana šunka

Telečji zrezek

Tunina vs Jajce

Enako število kalorij (Kcal), a enkrat več beljakovin

Za večerjo, kot alternativa ocvrtemu jajcu.
80 g odcejene tunine Rio Mare v oljčnem olju vsebuje približno enako količino kalorij (Kcal) kot eno jajce, ampak vsebuje skoraj enkrat več beljakovin.

Tunina vs Hrenovka

Enako število kalorij (Kcal), a več beljakovin in pol manj maščob

80 g konzerva odcejene tunine Rio Mare v oljčnem olju vsebuje približno enako količino kalorij (Kcal) kot polovica hrenovke (iz mešanega svinjskega in govejega mesa), ampak enkrat več beljakovin in le za polovico maščob.

Tunina vs Pršut

Manj soli

52 gramov odcejene Rio Mare tunine vsebuje  63% manj soli kot 50 gramov pršuta. Idealno za vse, ki želijo zmanjšati vnos soli.

Tunina vs Mocarela

Manj kalorij in manj maščob

Ena 60g porcija tunine Rio Mare Leggero vsebuje 60% manj kalorij in 75% manj maščob kot 100g porcija mocarele. Idealno za lahko in okusno malico!

Tunina vs Banana

Enaka energija in 10-krat več beljakovin

Za športnike, ki za malico radi posežejo po banani. Polovica banane vsebuje enako količino energije kot 80 g konzerva odcejene tunine Rio Mare v naravnem soku, ampak samo 1/10 beljakovin.

Tunina vs Parmezan

Enako število kalorij (Kcal), a manj maščob

80 g odcejene tunine Rio Mare v oljčnem olju vsebuje enako količino kalorij (Kcal) kot 50 g parmezana, a vendar vsebuje manj maščob. Je zdrav nadomestek prigrizku iz parmezana, ki ga uporabljajo športniki za pridobivanje energije.

Skuša vs Bresaola (Goveji pršut)

Več beljakovin, manj soli

Ena porcija (120 g) odcejenih filejev skuše Rio Mare v oljčnem olju vsebuje 30% več beljakovin kot 50 g porcija govejega pršuta in vsebuje 30% manj soli. Idealna rešitev za praktično, okusno in hranilno glavno jed – za dobro počutje.

Skuša vs Kuhana šunka

Enako št. kalorij (Kcal), več beljakovin in pol manj maščob

125 g konzerva filejev skuše Rio Mare v oljčnem olju vsebuje enako količino kalorij kot 3 rezine pršuta, vendar več beljakovin in trikrat manj maščob.

Skuša vs Telečji zrezek

Enako št. kalorij (Kcal), enaka vsebnost maščob, a več beljakovin

Zdrava alternativa vašemu telečjemu zrezku!
125 g konzerva odcejenih filejev skuše Rio Mare v oljčnem olju vsebuje enako količino kalorij kot 96 g zrezek teletine, več beljakovin in enako količino maščob.

Riba v mediteranski prehrani

Pravilna prehrana, v kombinaciji z zdravim življenjskim slogom, igra ključno vlogo pri preprečevanju številnih bolezni t.i. bolezni življenjskega sloga.

PREBERITE VEČ

Dragoceni viri za dobro počutje

100 g odcejene tunine se ponaša z visoko koncentracijo beljakovin in odrasli osebi zagotavlja približno desetino priporočenega dnevnega vnosa kalorij.

PREBERITE VEČ

Za zdrav razvoj otrok!

Riba je zdravo živilo, ki spodbuja zdrav razvoj in rast otrok. Tunina je praktičen in zdrav način kako otrokom približati ribe in jih naučiti pravilnih prehranjevalnih navad.

PREBERITE VEČ

Dobro z le nekaj kalorijami

Rio Mare izdelki so bolj hranljivi in lažji v primerjavi z večino ostalih živil, ki jih pogosto zaužijemo: za vas smo jih primerjali med seboj in ugotavljali njihove prehranske lastnosti.

PREBERITE VEČ