DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

1 konzerva tunine Rio Mare z malo ekstra deviškega olja Leggero 60 g

2 jajci

2 krompirja

1 čebula

20 g ekstra deviškega oljčnega olja

vejica peteršilja

sol

IZDELEK

Stampa ricetta

pred vadbo

POSTOPEK PRIPRAVE

1   Krompir olupimo in narežemo na kocke, nato pa sesekljamo čebulo.

2   V nesprijemni ponvi krompir in čebulo spečemo, da porjavita, in malo posolimo.

3   V skledi razžvrkljamo jajca in peteršilj, dodamo kuhano zelenjavo in koščke tunine.

4   Vse skupaj dobro premešamo, mešanico ulijemo v ogreto in nekoliko namaščeno nesprijemno ponev premera 18 cm, oblikujemo visoko omleto in na nizkem ognju dobro spečemo z obeh strani.

5   Počakamo, da se omleta ohladi, nato jo razrežemo na rezine ali kocke in jo damo v posodo za na pot.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)