ČAS PRIPRAVE
15 min
ZAHTEVNOST
nizka
ČAS KUHANJA
20 min
SESTAVINE ZA
1 osebo
15 min
nizka
20 min
1 osebo
1 Krompir približno 20 minut kuhamo v vreli vodi, ga odcedimo, olupimo in narežemo na rezine.
2 Medtem ko se krompir kuha, čebulo narežemo na tanko, češnjeve paradižnike pa zrežemo na polovice.
3 V ponvi s prevleko proti sprijemanju raztopimo maslo s kančkom oljčnega olja, dodamo rožmarin, ki smo ga raztrgali na cvetove, ter popečemo čebulo in krompir do lepe zlato rjave barve. Začinimo s soljo.
4 V ponvi na preostalem olju popečemo česen, dodamo paradižnike in nekaj minut dušimo, začinimo z malo soli, dodamo tunino in nemudoma postavimo na ogenj.
5 Tunino damo na krompir in postrežemo.
DOBER TEK!
Stampa ricetta
Beljakovine
30g
Energijska vrednost
717Kcal
Ogljikovi hidrati
37g
Maščobe
49g
POSTOPEK PRIPRAVE
KORAK 1
KORAK 2
KORAK 3