DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

2 konzervi tunine Rio Mare Natura 56 g

200 g krompirja

1 čebula

100 g češnjevih paradižnikov

strok česna

vejica rožmarina

30 g oljčnega olja

20 g masla

sol

IZDELEK

Stampa ricetta

po vadbi

POSTOPEK PRIPRAVE

1   Krompir približno 20 minut kuhamo v vreli vodi, ga odcedimo, olupimo in narežemo na rezine.

2   Medtem ko se krompir kuha, čebulo narežemo na tanko, češnjeve paradižnike pa zrežemo na polovice.

3   V ponvi s prevleko proti sprijemanju raztopimo maslo s kančkom oljčnega olja, dodamo rožmarin, ki smo ga raztrgali na cvetove, ter popečemo čebulo in krompir do lepe zlato rjave barve. Začinimo s soljo.

4   V ponvi na preostalem olju popečemo česen, dodamo paradižnike in nekaj minut dušimo, začinimo z malo soli, dodamo tunino in nemudoma postavimo na ogenj.

5   Tunino damo na krompir in postrežemo.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)