Polentine rezine z namazom Rio Mare Paté, rukolo in poširanim jajcem
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2020/12/Polentine-rezine-z-namazom-Rio-Mare-Pate-rukolo-in-posiranim-jajcem-min.png)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 2 osebi
Sestavine za polento:
400 ml mleka
100 g polente
1/2 čajne žličke soli
3 žlice sveže naribanega parmezana
Ostale sestavine:
6 jajc
1 x Rio Mare Paté tunin namaz z limoninim sokom
dve pesti sveže mlade rukole
2 žlici kisa
1 žlica oljčnega olja
črni poper, sol
Sestavine za polento:
400 ml mleka
100 g polente
1/2 čajne žličke soli
3 žlice sveže naribanega parmezana
Ostale sestavine:
6 jajc
1 x Rio Mare Paté tunin namaz z limoninim sokom
dve pesti sveže mlade rukole
2 žlici kisa
1 žlica oljčnega olja
črni poper, sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2020/12/Polentine-rezine-z-namazom-Rio-Mare-Pate-rukolo-in-posiranim-jajcem-min.png)
1. Mleko solimo in ga segrevamo do točke tik pred vretjem. Vanj vkuhamo polento, ki jo kuhamo, dokler se ne zgosti. Takrat vmešamo parmezan in jo prelijemo v štirikoten pekač, obložen s papirjem za peko.
2. Polento v pekaču ohladimo in ohlajeno zrežemo na kocke ali kroge. Rukolo zmešamo s ščepom soli, kisom in oljem. Polentine rezine namažemo s Patéjem. Nanj naložimo začinjeno rukolo in na vrh položimo poširano jajce.
3. Po vrhu popopramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo.