Kroketi s tunino in krompirjem v korenčkovi kremi

SESTAVINE

za 4 osebe
Za korenčkovo kremo:
400 g korenja, 1 strok česna
8 dcl zelenjavne jušne osnove, 30 ml kisa
1 limeta
2 jedilni žlici oljčnega olja
1 pekoča paprika, sol
Za krokete:
250 g navadnega in 100 g sladkega krompirja
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
2 jajci, 250 g drobtin
sveži ingver, sol in poper
2 stroka in 2 lista mladega česna
12 listov rukole, 8 ml oljčnega olja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Na olju popražite česen in feferon ter dodajte narezano korenje. Pokapajte s kisom, počakajte, da izpari, prelijte z juho in dodajte limetino lupino ter zmanjšajte jakost ognja in počakajte, da zavre. Odstranite česen in feferon, vse skupaj spasirajte in precedite skozi drobno sito.

    2. Skuhajte krompir, ga olupite in pretlačite v stiskalnici za krompir. Dodajte odcejeno tunino, nariban ingver, sol in poper. Zmes oblikujte v obliko kroketov, jih namočite v stepeno jajce in drobtine. Krokete ocvrite, odcedite in pustite, da se ohladijo. V istem olju za nekaj sekund popražite na drobno narezan česen.

    3. Kremo postrezite v posameznih skodelicah, v sredino pa postavite krokete, ki jih okrasite s česnom in nekaj listi rukole.

Najbolj priljubljeni recepti