Naša zavezanost do trajnostnega ribolova

Pri podjetju Rio Mare verjamemo, da oceani predstavljajo dragocen vir, ki ga moramo zaščititi in spoštovati. To želimo doseči tako, da kar se da zmanjšamo vpliv ribolova na oceane in njihovo biotsko raznovrstnost ter tako omogočimo, da bodo spet postali vir za prihodnje generacije.
Za doseganje tega cilja sodelujemo z WWF za bolj trajnostno pridobivanje virov in zaščito oceanov, kar prispeva k razvoju zavarovanih območij.
Cilj partnerstva z WWF je obenem tudi povečati preglednost in sledljivost vzdolž naše celotne dobavne verige.

Koralni trikotnik

Je izjemno pomembno območje in globalni center morske biotske raznovrstnosti, kjer ima svoj dom preko 500 vrst koral, 3.000 vrst rib, ki živijo v koralnem grebenu, in 6 vrst morskih želv. Koralni trikotnik je eno izmed območij z več morskimi vrstami kot večina drugih krajev na svetu, predvsem pa je zelo pomembna lokacija za tune.
Pri Rio Mare smo že vrsto let dejavni na tem področju, zlasti na Solomonovih otokih, in sicer spodbujamo programe za trajnostni ribolov s ciljem zagotoviti, da bo to področje tudi v prihodnosti ostalo neokrnjeno.

Naša prizadevanja

Zavezani smo k pridobivanju tune iz zdravih staležev in k podpiranju ribolovnih dejavnosti, ki zmanjšujejo vpliv na okolje. To pomeni, da po potrebi razmislimo o zamenjavi naših virov, zahtevamo strožje predpise na področju ribištva in spodbujamo projekte, ki ribiškim flotam pomagajo pri zmanjšanju vpliva na oceane ter uvedbi bolj trajnostnih in preglednih načinov ribolova.
Prav tako smo zavezani k pridobivanju tune iz ribolovnih območij, ki imajo certifikat MSC. Za pridobitev okoljskega certifikata MSC je potrebno izpolniti tri temeljna načela za bolj trajnosten ribolov:
1
V oceanu ohraniti zadostno količino rib za zagotovitev razmnoževanja.
2
Kar se da zmanjšati vpliv na biotsko raznovrstnost.
3
Odgovorno in zakonito upravljati z ribištvom.