Strašne pice za noč čarovnic s fileji tunine
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2021/10/Strasna-pica-za-noc-carovnic-Rio-mare.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
400 g navadne moke
200 g polnozrnate moke
200 ml mleka
250 ml vode
12 g soli
1 čajna žlička medu
2/3 kocke svežega kvasa ali zavitek suhega
Sestavine za paradižnikovo omako:
1 dcl mletih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke sladke mlete paprike
1/4 čajne žličke česna – suhega ali sveže naribanega
1/3 čajne žličke suhega origana
1 čajna žlička sladkorja ali žlica javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke soli
Sestavine za nadev:
1 kozarček filejev tunine Rio Mare v oljčnem olju
4 zelene olive
4 črne olive
5 lističev topljivega sira (npr. gavda, edamec)
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2021/10/Strasna-pica-za-noc-carovnic-Rio-mare.jpg)
1. Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15–20 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.
2. Nato ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj. Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo.
3. Testo premažemo s paradižnikovo omako. Pustimo vzhajati 15–20 minut, nato pa položimo v pečico, segreto na 220 °C, za 12–14 minut. Nato po pici razporedimo v duhce narezan sir in ga položimo za prib. 15–20 sekund nazaj v pečico, da se sir stopi.
4. Pico vzamemo iz pečice in stopljen sir okrasimo s koščki črnih oliv, dodamo olive, izrezljane kot pajke, in koščke tunine. Takoj postrežemo.