Tunina z mešano solato in pestom iz zelene solate
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/01/Tunina-z-mesano-solato-in-pestom-iz-zelene-solate-e1552393262330.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
1 bageta
100g mešanih listov solate
100g zelene solate z odstranjeno belo sredico
1 majhen paradižnik v grozdu
drobnjak
1/2 čajne žličke soli
1 jedilna žlica bakzamičnega kisa
50g ekstra deviškega oljčnega olja
makova semena
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
1 bageta
100g mešanih listov solate
100g zelene solate z odstranjeno belo sredico
1 majhen paradižnik v grozdu
drobnjak
1/2 čajne žličke soli
1 jedilna žlica bakzamičnega kisa
50g ekstra deviškega oljčnega olja
makova semena
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/01/Tunina-z-mesano-solato-in-pestom-iz-zelene-solate-e1552393262330.jpg)
1. Kruh zrežite na tanke rezine in ga popecite v vroči pečici.
2. Pesto pripravite, tako da skupaj zmešate zeleno solato z odstranjeno belo sredico, drobnjak, sol, olupljen paradižnik, olje in balzamični kis.
3. Rezine kruha postavite na 4 krožnike, dodajte mešane liste zelene solate in odcejeno tunino, ki jo predhodno razkosamo na majne koščke. Nato okrasimo s pestom iz zelene solate.
4. Na koncu jed posujemo še z makovimi semeni.