Tunina z mešano solato in pestom iz zelene solate

SESTAVINE

za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
1 bageta
100g mešanih listov solate
100g zelene solate z odstranjeno belo sredico
1 majhen paradižnik v grozdu
drobnjak
1/2 čajne žličke soli
1 jedilna žlica bakzamičnega kisa
50g ekstra deviškega oljčnega olja
makova semena

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1.  Kruh zrežite na tanke rezine in ga popecite v vroči pečici. 

    2. Pesto pripravite, tako da skupaj zmešate zeleno solato z odstranjeno belo sredico, drobnjak, sol, olupljen paradižnik, olje in balzamični kis. 

    3. Rezine kruha postavite na 4 krožnike, dodajte mešane liste zelene solate in odcejeno tunino, ki jo predhodno razkosamo na majne koščke. Nato okrasimo s pestom iz zelene solate. 

    4. Na koncu jed posujemo še z makovimi semeni.

Najbolj priljubljeni recepti