Omaka iz tunine in kaper s hrustljavo svežo zelenjavo

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 120g
2 rumenjaka
4 fileji inčunov v olju
1 jedilna žlica vloženih kaper v kisu
280g oljčnega olja
sok ½ limone
1 koromač
1 sladka rumena paprika
2 korenčka
2 stebla zelene
nekaj češnjevih paradižnikov
sol in črni poper

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. V skledo ali kuhinjski mešalnik postavite rumenjaka, malo soli in popra, nekaj kapljic soka limone, nato stepite vse sestavine. Najprej počasneje nato vedno močneje. Začnite dodajati olje v počasnem, tankem in enkomernem toku. Ko se omaka prične gostiti začnite postopoma dodajati sok limone. Če se v omaki (majonezi) začnejo pojavljati grudice postavite en rumenjak v čisto skledo, začnite močno stepati in postopoma dodajajte omako z grudicami, po malo naenkrat. V kolikor imate premalo časa za pripravo uporabite kar 250g že pripravljene majoneze. Ko je majoneza pripravljena, dodajte tunino, inčune in kapre ter cca. 1 minuto mešajte vse sestavine, da dosežete kremasto omako.

    2. V kolikor želite bolj lahkotno omako, jo lahko pripravite le z enim jajcem - vključno z beljakom. V kolikor želite omako z malo bolj intenzivnim okusom zamenjajte 80g ojčnega olja z ekstra deviškim oljčnim oljem. Kakorkoli, pazite, da ne boste pretiravali s količino oljčnega olja, saj se vam lahko zgodi ,da bo intenziven okus olja prevladal nad ostalimi sestavinami.

    3. Očistite zelenjavo, tako da odstranite trše zunanje dele oz. vse ostale dele, ki jih je potrebno zavreči. Koromač narežite na tanke rezine, papriko na majhne trakce, stebla zelene in korenje pa na palčke. Aranžiranjte na krožnik skupaj s češnjevim paradižnikom ter postrezite z omako, ki jo uporabite za pomakanje.

Najbolj priljubljeni recepti