Krompir na način „en papilotte“ s skušo na žaru

SESTAVINE

za 4 osebe:
2 konzervi Rio Mare skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju, 120 g
4 veliki krompirji
150 g grškega jogurta
2 korenčka
2 mehki bučki
1 šopek krebuljice ali druge vrste aromatičnega zelišča
nekaj svežih vejic drobnjaka
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
črni poper
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1. Pečico segrejemo na 220 °C. Krompirje operemo in jih ločeno zavijemo v aluminijasto folijo. Pečemo v pečici do mehkega, približno 45 minut.

    2. Medtem ko je krompir v pečici, narežemo bučki in korenčka na majhne trakove, začinimo z oljčnim oljem, soljo in poprom in pustimo, da vpijejo okuse. Sesekljamo drobnjak in krebuljico.

    3. Odvijemo krompirje in jih razpolovimo. Na vsako polovico krompirja dodamo žlico jogurta, začinjeno zelenjavo in fileje skuše na žaru, nato pa še malo jogurta. Začinimo z mletim poprom, drobnjakom in krebuljico ter postrežemo.