Basmati riž s koruzo, grahom in skušo
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/10/basmati-riz-s-koruzo-e1570632343265.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 2-3 osebe
2-3 konzerve Rio Mare filejev skuše v paradižnikovi omaki 169 g
150 gramov basmati riža
1/2 majhne čebulice
1 strok česna
1 pest zamrznjenega graha
1 pest kuhane koruze
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
2-3 konzerve Rio Mare filejev skuše v paradižnikovi omaki 169 g
150 gramov basmati riža
1/2 majhne čebulice
1 strok česna
1 pest zamrznjenega graha
1 pest kuhane koruze
1/2 čajne žličke soli
bel poper po okusu
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/10/basmati-riz-s-koruzo-e1570632343265.jpg)
1. Na žlici oljčnega olja popečemo na drobno narezano čebulico. Med praženjem jo posolimo. Ko se spusti, dodamo česen in ga pražimo, dokler ne zadiši. Nato dodamo riž in vse skupaj zalijemo z vodo. Začinimo s soljo in belim poprom ter pokrijemo in zavremo. Temperaturo znižamo na najnižjo in kuhamo 15 minut.
2. V ponev dodamo skušo v paradižnikovi omaki. Ko zavre, vmešamo grah in koruzo. Vse skupaj še nekaj minut kuhamo in nato odstavimo.
3. Riž postrežemo in na vrh dodamo omako.