Zaljubljeni parmezanovi vaflji s popečeno zelenjavo in tunino

SESTAVINE

za 3 vaflje
Sestavine za vaflje:
1 jajce
200 g moke
2 čajni žlički pecilnega praška
230 ml mleka (kravjega/mandljevega/ sojinega mleka)
50 ml sončničnega olja
1 pest parmezana
1/3 čajne žličke soli
ščepec popra
Sestavine za prilogo:
2 konzervi tunine Rio Mare Filod'Olio 65g
1 rdeča in rumena paprika
1 bučka
10 češnjevih paradižnikov
2 rezini feta sira
2 žlici oljčnega olja
sol in poper po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina “Filod’Olio”

ODKRIJTE VEČ

    1. Papriki in bučko narežemo na manjše koščke. Na olju ju popražimo, malce posolimo in popopramo. Odstavimo in zmešamo z narezanim paradižnikom in tunino.

    2. Jajce ločimo na beljak in rumenjak. Moko in pecilni prašek presejemo v posodo. Mleko in olje izmerimo.

    3. Iz beljaka stepemo sneg.

    4. Rumenjaku dobro vmešamo olje in mleko. Postopoma dodamo suhe sestavine in parmezan, sol ter poper. Na koncu z lopatko nežno vmešamo še sneg.

    5. Kontaktni žar segrejemo in ga premažemo s sončničnim oljem. Premaz je dovolj samo enkrat, ni potrebe, da ga mažete vsakič posebej. Na segret in premazan žar položimo dva kupčka mase za vaflje, velikosti 2–3 zvrhanih žlic in žar zapremo za slabo minut. Nato vaflja odstranimo in popečemo še ostale.

    6. Vaflje postrežemo s prilogo in okrasimo s srčki iz feta sira.

Najbolj priljubljeni recepti