Velikonočni zajčki iz kuhanih jajc

SESTAVINE

za 2 zajčka
3 trdo kuhana jajca
2 polni čajni žlički poljubnega Rio Mare Paté namaza
2 majhna trikotnika, izrezana iz korenja – za nosek
4 črni popri v zrnu – za oči
12 vejic rožmarina – za brčice

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Paté namaz s tunino

ODKRIJTE VEČ

    1. Jajca damo v hladno vodo, ki ji dodamo ščep soli in nekaj žlic kisa. Kuhamo jih na srednjem ognju 10 minut, nato pa takoj prelijemo s hladno vodo, olupimo in ohladimo.

    2. Jajce razpolovimo po dolžini. Ena polovica služi trebuščku, drugo pa razpolovimo in iz nje ustvarimo dve ušesi. Drugo jajce razpolovimo po širini in ga uporabimo za zajčkovo glavo. Preostalo polovico prihranimo za drugega zajčka.

    3. Spodnji del glave odrežemo, da bo ta lepše stala na deski, pridobljen krogec beljaka pa razpolovimo in položimo pod trebušček za noge.

    4. Nad rumenjak na delu trebuščka dodamo poljubni namaz Rio Mare Paté.

    5. Zajčkovo glavo okrasimo z nosom, brčicami in očmi in smo končali.