Velikonočne krompirjeve ‘košarice’ s fileji tunine Rio Mare
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2024/03/Nadevane-velikonocne-krompirjeve-kosarice.jpg.png)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 12 košaric
Sestavine za košarice:
600 g olupljenega svežega krompirja
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
2 žlici koruznega škroba ali moke
1 žlica olja
2 manjši jajci
Sestavine za nadev:
3 kozarčke Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju
12 čajnih žličk kremnega sira
12 češnjevih paradižnikov
12 mini mocarel
sveža rukola po okusu
Sestavine za košarice:
600 g olupljenega svežega krompirja
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička česna v prahu
1 čajna žlička čebule v prahu
2 žlici koruznega škroba ali moke
1 žlica olja
2 manjši jajci
Sestavine za nadev:
3 kozarčke Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju
12 čajnih žličk kremnega sira
12 češnjevih paradižnikov
12 mini mocarel
sveža rukola po okusu
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2024/03/Nadevane-velikonocne-krompirjeve-kosarice.jpg.png)
1. Krompir naribajte in ga dodobra ožemite.
2. Dodajte olje, koruzni škrob, sol, česen in čebulo ter dobro premešajte. V zmes vmešajte še stepena jajca.
3. Vse skupaj naložite v namaščen pekač za mafine. Maso lepo razporedite v obliko košaric. Položite v prej segreto pečico na 180 stopinj za 30–35 minut, da se robovi zlato rjavo zapečejo.
4. Še tople odstranite in pustite, da se ohladijo.
5. Nadevajte s kremnim sirom, rukolo, paradižnikom, mocarelo in fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju.