Velikonočna prata s tunino, paprikami in hrenom

SESTAVINE

za 4 osebe

4 večja jajca
7‒8 kosov kruha
2 dcl mleka
3 x 80 g tunine Rio Mare v ekstra deviškem olju (ali katerekoli druge tunine)
1 večja zelena paprika
1 večja rdeča paprika
2 žlici kisle smetane (če je nimate, dodajte 50 ml mleka več)
3 stroki česna ali 1/2 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke soli
črni poper po okusu

Namesto paprik lahko uporabite tudi:
katerokoli drugo vrsto paprik, ki jo imate pri roki,
150 g graha,
150 g koruze,
ali zelenjavo v celoti izključite

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v ekstra deviškem oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Kruh narežemo na kocke in papriki narežemo čisto na drobno. Kruh prelijemo z vročim mlekom in pustimo, da se ohladi.

    2. V mikser dodamo jajca, kislo smetano, česen, poper in sol ter zmiksamo. Premešamo lahko tudi z vilico, česen pa drobno naribamo ali narežemo.

    3. Ohlajenemu namočenemu kruhu prilijemo jajčno zmes, dodamo paprike in tunino ter vse skupaj dobro premešamo. Zmes pustimo stati 1 uro ali čez noč.

    4. Zmes preložimo v dobro namaščen rebrasti/podolgovati/tortni pekač, ki ga za 20 minut položimo v segreto pečico na 220 stopinj, nato pa znižamo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 25 minut. Ko se med peko prata obarva dovolj rjavkasto, jo pokrijemo z aluminijasto folijo, da se skorja ne bi zažgala.

    5. Prato ohladimo, narežemo na kose in postrežemo s hrenom.

Najbolj priljubljeni recepti