Tunina z zelenim fižolom, navadnim fižolom in meto
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve tunine Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 80 g
150 g zelenega fižola
100 g kuhanega fižola
1 mlada čebula
1 sredica bele zelene z listi
majhen solatni srček
šop sveže mete
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
pest popraženih sezamovih semen
3 konzerve tunine Rio Mare v ekstra deviškem oljčnem olju 80 g
150 g zelenega fižola
100 g kuhanega fižola
1 mlada čebula
1 sredica bele zelene z listi
majhen solatni srček
šop sveže mete
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
pest popraženih sezamovih semen
Stampa Ricetta
1. Zeleni fižol otrebimo, speremo in ga v slani vodi kuhamo približno 20 minut.
2. Mlado čebulo olupimo, izluščimo sredico in jo na tanko narežemo skupaj z zeleno. Oboje damo v skledo ter dodamo tunino v ekstra deviškem oljčnem olju. Nežno premešamo.
3. Zeleni fižol odcedimo, ga položimo na krožnik, dodamo rdeči fižol, tunino z zelenjavo in solatni srček, ki smo ga natrgali. Posujemo s svežo meto in popraženimi sezamovimi semeni ter pokapamo z oljem.