Tunina s sezamom v kozarčkih
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/Tunina-s-sezamom-v-kozarckih-e1552471594206.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 rdeči papriki
1 strok česna
1 file inčuna v oljčnem olju
pest vloženih kaper
pest soje
150g kuhanega fižola (tipa Cannellini)
pest sezamovih semen
limonina lupina
ekstra deviško oljčno olje
sol
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 rdeči papriki
1 strok česna
1 file inčuna v oljčnem olju
pest vloženih kaper
pest soje
150g kuhanega fižola (tipa Cannellini)
pest sezamovih semen
limonina lupina
ekstra deviško oljčno olje
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/Tunina-s-sezamom-v-kozarckih-e1552471594206.jpg)
1. Papriko narežite na trakce in kuhajte na visokem ognju v ponvi skupaj z 2 jedlinima žlicama vode, vloženimi kaprami, filejem inčuna in strokom česna, ki ste ga predhodno narezali na 2 polovici. Dodajte še ščepec soli in dobro premešajte.
2. Po približno 8 minutah dodajte sojo in kuhan fižol. Na visokem ognju kuhajte cca. 2 minuti. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi cca. 20 minut.
3. Tunino v koščkih dodajte v skledo skupaj s sezamovimi semeni.
4. Postrezite v monoporcijskih kozarčkih v več slojih s kombiniranjem rdeče paprike, fižola in soje ter košči tunine s sezamovimi semeni.
5. Okrasite z limonino lupinico in kapljico ekstra deviškega oljčnega olja.