Tunina riževa solata

za 4 porcije
250 g riža parboiled
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 g
200 g češnjevega paradižnika
50 g na soncu posušenih paradižnikov v oljčnem olju
100 g artičok v oljčnem olju
200 g mocarele
2 korenčka
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica origana
Sol in poper po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. V večji posodi zavrite osoljeno vodo in skuhajte riž.

    2. Ko se riž kuha, olupite korenje in ga narežite na pol po dolžini, nato pa na majhne koščke. Češnjeve paradižnike in artičoke narežite na pol, mocarelo narežite na kocke, sesekljajte na soncu posušene paradižnike in vse sestavine stresite v skledo.

    3. Kuhan riž odcedite in ga sperite pod hladno tekočo vodo, da se ohladi in da odstranite škrob. Nato ga dodajte drugim sestavinam.

    4. Prelijte z oljčnim oljem, začinite z malo soli in popra ter nežno premešajte. Dodajte dobro odcejeno in pretlačeno tunino.

    5. Za še več okusa postrezite z majonezo.

Najbolj priljubljeni recepti