Tunin tartar z avokadom in komarčkom

za 4 porcije
4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 g
1 avokado
1 komarček
Sok polovice limone
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu
Nekaj listov mešane solate

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Avokado narežite na pol, odstranite koščico in lupino, nato pa meso narežite na kocke. Koščke avokada stresite v skledo in dodajte oljčno olje, limonin sok, ščepec soli in velikodušno količino popra.

    2. Komarček operite in ga narežite na manjše koščke, nato mu dodajte avokado ter dobro odcejeno in pretlačeno tunino. Nežno premešajte.

    3. Tunin tartar razporedite na štiri krožnike, pri čemer uporabite okrogli kalup, če ga imate, da ga lepo oblikujete. Okrasite z nekaj listi solate.

Najbolj priljubljeni recepti