Tunin suši

SESTAVINE

za 4 porcije
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 stebla mehke zelene
100 g kremnega sira
1 korenček
250 g riža za suši
15 g sladkorja
40 ml riževega kisa
4 listi alge nori
Sol po okusu
Sojina omaka

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

  1. Riž stresite v skledo z mrzlo vodo, ga dobro operite, oplaknite in stresite v posodo. Prelijte ga s približno 250 ml vode, dodajte žličko soli, dobro premešajte, pokrijte s pokrovko in kuhajte približno 15 minut. Riž odstranite s kuhalne plošče in ga pustite nekaj minut počivati.

  2. V ponvi segrejte kis s sladkorjem, da dobite dokaj gosto tekočino. Vmešajte jo v riž, dobro premešajte, nato pa riž odcedite s pomočjo vlažne krpe.

  3. Odstranite niti s stebel zelene in stebla narežite po dolžini, da dobite paličice. Operite, olupite in naribajte korenček.

  4. List alge nori položite na bambusovo podlogo ali plastično folijo, nanj položite sloj riža in ga s prsti enakomerno razporedite po listu. Najprej navlažite dlani s hladno vodo, da se vam riž ne bi sprijemal na prste. Na vrh dodajte nekaj sira. Dodajte paličico zelene, malo naribanega korenčka in odcejene pretlačene tunine.

  5. List zavijte, da dobite ozek in enakomerno oblikovan valj. Zavijte ga v plastično folijo in postavite v hladilnik. Postopek ponovite z drugimi listi alg nori.

  6. Tik pred serviranjem narežite suši na rezine in postrezite s sojino omako, za več okusa pa dodajte še ingver, vložen v kisu.

Najbolj priljubljeni recepti