Tunin falafel

za 4 osebe
1 konzerva tunine Rio Mare v oljčnem olju s pekočo papriko 80g
150 g namočene čičerike
150 g sveže olupljenega graha
1 čebula, 2 stroka česna
1 čajna žlička sode bikarbone
1 šopek peteršilja
kumina in koriander v prahu
sol, poper in čili v prahu
sezamova semena, arašidovo olje
Za pripravo omake:
125 g grškega jogurta
sok polovice limone
ekstra deviško oljčno olje
morska sol in beli poper
pol stroka strtega česna

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju s pekočo papriko

ODKRIJTE VEČ

    1. V multipraktiku na grobo sesekljamo in zmešamo čebulo, česen, odcejeno čičeriko, grah, odcejeno tunino in peteršilj. Vsebino damo v posodo in začinimo s soljo ter ostalimi zališči (pri doziranju moramo biti pozorni, sploh pri kumini, saj mora biti zmes uravnovešena). Dodamo sodo bikarbono, dobro premešamo in naredimo ploščate polpete ter jih za 30 minut postavimo v hladilnik.

    2. Medtem pripravimo jogurtovo omako, tako da vse sestavine skupaj dobro premešamo.

    Polpete povaljamo v sezamova semena in jih položimo v vroče olje.

    3. Cvremo dokler ne postanejo zlato rumene barve in jih odcedimo na kuhinjskem papirju.

    MISE EN PLACE: Falafel položimo na majhne krožnike, poleg damo na kocke (brunoise) narezane paradižnike in kumare. Postrežemo z malo posodico jogurtove omake.

Najbolj priljubljeni recepti