Topljiv rösti s tunino

SESTAVINE

za 4 osebe:
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
800 g krompirja ali 1 zavoj pripravljene jedi rösti
150 g naribanega sira grojer
1 šopek drobnjaka
20 g masla
20 g olja
sol in poper po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Olupljen krompir kuhamo približno 15 minut dokler ne postane al dente. Krompir odcedimo, pustimo, da se ohladi, in ga položimo v hladilnik za nekaj ur. Krompir olupimo in na grobo nastrgamo ter posolimo in popopramo. Če uporabljamo že pripravljeno jed rösti, ta korak ni potreben.

    2. Olje in maslo segrejemo v ponvi, premera 28 cm. Dodamo rösti in kuhamo na močnem ognju, dokler se dno ne obarva zlato rjavo, nato pa obrnemo rösti kot omleto in ga zlato rjavo popečemo še na drugi strani.

    3. Povsem zmanjšamo ogenj. Na rösti položimo koščke tunine, potresemo sir in drobnjak ter pokrijemo s pokrovom. Rösti kuhamo približno dve minuti ali dokler se sir ne stopi in zmehča. Takoj postrežemo.