Toast kruh in bogat tunin sendvič

SESTAVINE

za 1 toast kruh

Sestavine za toast kruh:
500 g svetle pirine moke (ali navadne ali črne)/lahko tudi 250 g polnozrnate moke in 250 g navadne moke
250‒280 ml tople vode
1/2 kocke svežega kvasa ali vrečka suhega kvasa
1 zravnana čajna žlička soli
1 čajna žlička medu ali sladkorja

Sestavine za sendvič:
2 kosa toast kruha
1x 80 g tunine Rio Mare Natura ali Rio Mare Leggero
1 žlica majoneze, kremnega sira ali kisle smetane
2 kisli kumarici (ali ena vložena paprika)
1 kuhano jajce

Opcijsko za sendvič: zelena solata, regrat, motovilec

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v naravnem soku Natura

ODKRIJTE VEČ

    1. Moko, sol in suh kvas zmešamo. Toplo vodo zmešamo z medom in prilijemo k moki. Zmešamo in pregnetemo. Testo pustimo počivati eno uro, nato pa oblikujemo hlebček in ga položimo v namaščen pekač za toast. Če pekača nimate, lahko kruh spečete tudi na navadnem pekaču.

    2. Oblikovan hlebček pustimo vzhajati pol ure, nato pa ga 30‒35 minut pečemo v segreti pečici na 220 stopinj. Če se skorja že med peko lepo rjavo obarva, kruh pokrijemo z aluminijasto folijo, da se ne bi zapekla preveč.

    3. Pečen kruh ohladimo, nato pa odrežemo dva kosa. Oba kosa premažemo z majonezo ali drugim namazom. Kuhano jajce narežemo na kolobarje, prav tako na tanjše koščke narežemo kumarice. Na spodnji del kruha najprej razporedimo tunino, nato pa kumarice in jajce.

    4. Če vam je v sendviču všeč tudi solata ali druga zelenjava, jo dodajte.

Najbolj priljubljeni recepti