Testenine s tunino in pestom iz feta sira

za 4 osebe
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
320g testenin tipa pennette
100g feta sira
2 zrela paradižnika
2 ripe tomatoes
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 čajna žlička pinjol
nekaj listov bazilike
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. V večji posodi zavrite rahlo soljeno vodo.

    ​2. Operite baziliko in jo postavite v kuhinjski mešaljnik skupaj z oljem, pinjolami, ščepcem soli in feta sirom ter zmešajte vse sestavine.

    3. Paradižnika narežite na kocke, odcedite tunino in jo dodajte k paradižnikom.

    4. Nato skuhajte testenine in, 2 minuti preden jo odcedite, dodajte 2 čajni žlički vode (v kateri so se kuhale testenine) v pesto. S tem dosežemo, da se pesto zmehča.

    5. Skuhane testenine 'al dente' odcedite in jih sperite pod mrzlo vodo, s tem zmanjšate vsebnost škroba. Testenine nato prelijte s pestom in dodajte tunino ter koščke paradižnika.

Najbolj priljubljeni recepti