Špageti s pokuhano čebulo, pistacijami, rukolo in tunino

SESTAVINE

za 2 osebi
2 x konzerva Rio Mare tunine Leggero
2–3 žlice pistacij
150 g špagetov
1 pest rukole
1 žlica javorjevega sirupa
1 žlica parmezana
2 čebuli
1–2 žlici vode
1 žlička soli
oljčno olje
šopek drobnjaka

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1. Čebulo razpolovimo in narežemo na kolobarje. V ponev damo oljčno olje in dodamo čebulo, ki jo posolimo. Pokrijemo in znižamo temperaturo.

    2. Čebulo kuhamo približno 5 minut. Medtem jo lahko pomešamo in če se čebula preveč prijema, prilijemo žlico ali dve vode.

    3. Ko se čebula omehča, dodamo javorjev sirup in skuhane špagete. Nato vmešamo še rukolo, pistacije, tunino, drobnjak in parmezan. Postrežemo takoj.

    Dober tek!

Najbolj priljubljeni recepti