Špageti alla Carbonara s tunino in bučkami
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/spageti-alla-Carbonara-s-tunino-in-buckami-e1552462333379.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 4 osebe
350 g špagetov
1 x 160 g konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 bučke
2 rumenjaka in 1 celo jajce
4 žlice sveže smetane
1 žlička naribanega parmezana
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
črni poper
350 g špagetov
1 x 160 g konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 bučke
2 rumenjaka in 1 celo jajce
4 žlice sveže smetane
1 žlička naribanega parmezana
40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
sol
črni poper
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/spageti-alla-Carbonara-s-tunino-in-buckami-e1552462333379.jpg)
1. V veliki posodi zavrite vodo in jo solite. Bučke narežite na tanke rezine, posolite ter popražite na ekstra deviškem oljčnem olju.
2. Špagete stresite v vrelo vodo in jih skuhajte al dente.
3. V skledi zmešajte jajca, smetano in parmezan, dodajte pražene bučke in odcejeno tunino ter odcejene špagete. Vse skupaj dobro premešajte, da špageti absorbirajo omako.
4. Začinite s svežim blagim poprom in takoj postrezite.