Solata panzanella s tunino
SESTAVINE
za 4 osebe
1 štruca en dan starega črnega kruha
2 paradižnika, na tanko narezana
1 bela čebula, na tanko narezana
4 redkvice, na tanko narezane
1 steblo zelene, na tanko narezane
pest natrganih listov sveže bazilike, in nekaj celih listov za dekoracijo
sol in poper
2 jedilni žlici belega kisa
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 160g, odcejene
1 štruca en dan starega črnega kruha
2 paradižnika, na tanko narezana
1 bela čebula, na tanko narezana
4 redkvice, na tanko narezane
1 steblo zelene, na tanko narezane
pest natrganih listov sveže bazilike, in nekaj celih listov za dekoracijo
sol in poper
2 jedilni žlici belega kisa
4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja
2 konzervi Rio Mare tunine v naravnem soku 160g, odcejene
Stampa Ricetta
1. Kruh narežite na rezine in ga za nekaj minut namočite v mrzli vodi. Vodo nato odlijte, kruh pa ožemite in natrgajte na drobne koščke. Paradižnik, čebulo, redkvice in zeleno dajte v posodo za solato, dodajte baziliko, premešajte nato pa dodajte kruh.
2. Po okusu solite in popoprajte ter začinite s kisom in oljčnim oljem. Sestavine dobro premešajte.
3. Dodajte razdrobljeno tunino in spet premešajte. Solato okrasite s celimi listi bazilike in postrezite.