Slani mini profiteroli s kumarično solato in lososovim namazom

približno 15 profiterolov - odvisno od brizgane velikosti
Sestavine za profiterole:
2 majhni jajci
40 g pirine polnozrnate moke
40 g pirine moke
25 g masla
75 ml vode
1/4 čajne žličke soli
ščepec peteršilja, origana in bazilike
Ostale sestavine:
2 tubi Rio Mare Paté namaza z lososom 100 g (primerni so tudi drugi okusi)
1 večja sveža kumara
6–8 žlic kuhane čičerike
1/2 rdeče čebule
3–4 žlice jabolčnega kisa
2–3 žlice oljčnega olja
sol po okusu
ščepec sladkorja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Paté namaz z lososom

ODKRIJTE VEČ

    1. Vodo, skupaj s soljo, začimbami in maslom zavremo. Vmešamo obe vrsti moke in kuhamo, da se zmes oblikuje v cmok. Odstavimo in ohladimo do toplega. Nato enega po enega vmešamo jajci in dobro premešamo v enotno zmes.

    2. Zmes nadevamo v brizgalno vrečko in na papirju za peko oblikujemo majhne kupčke v velikosti oreha. Pečemo 15–18 minut v segreti pečici na 170°C in ohladimo.

    3. Čebulo in kumaro olupimo in narežemo na čim manjše koščke. Dodamo ju v skledo in jima vmešamo olje, kis, sol in čičeriko.

    4. Profiterole razpolovimo in jih najprej nadevamo s solato, nanjo pa dodamo še namaz. Nežno zapremo, da se solata in namaz lepo vidita.

Najbolj priljubljeni recepti