Slani Cannoli z moussem iz tunine in graha

SESTAVINE

za 4 osebe
Za pripravo cannolov:
70g koruzne moke
80g trde pščenice tipa 0
2 jajci in ščepec soli
arašidovo olje, za cvrtje
Za pripravo polnila:
4 konzerve Rio Mare tunine v ekstra deviškem oljčnem olju 80g
100g sira (tip robiola)
150g sveže očiščenega graha
nekaj listov mete
ekstra deviško oljčno olje
morska sol, beli poper
Za pripravo omake:
stroki graha, oljčno olje
morska sol, črni poper
listi bazilike in par listov mete

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v ekstra deviškem oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

  1. Zgnetite oba tipa moke skupaj z jajcem in soljo, da dobite trdo testo. Pustite počivati v hladilniku 30 minut in ga nato razvaljajte na tanke liste.

  2. Uporabite rezalnik za pecivo s pomočjo katerega izrežite osem enakih krogcev, ki jih kasneje ovijete okoli kovinskih valjev.

  3. Cvrite v veliki količini vročega arašidovega olja, pečeno testo odstranite iz valjev s pomočjo žlice in ga nato postavite na vpojni kuhinjski papir, da se olje odcedi.

  4. Pripravite polnilo, v ponvi na hitro prepražite grah, skupaj s kapljico olja in ščepcem soli. Vse skupaj grobo premešajte in dodajte razkosano tunino, sir, zdrobljeno meto in beli poper. Dobro premešajte s pomočjo vilic dokler ne dobite kremaste strukture.

  5. Dobro operite stroke graha, zavrite jih v slani vodi cca. 5 minut in jih s pomočjo kuhinjskega mlinčka oz. stiskača za pire stisnite v teksturo pireja. Omako nato začinite s soljo, črnim poprom, oljem in nasekljano baziliko. V kolikor je omaka preveč gosta, jo zredčite z žlico vode (v kateri so se predhodno kuhali stroki graha).

  6. Cannole napolnite s tunino in kremasto omako ter nekaj minut pecite v predhodno segreti pečici na 200°C.

  Mise en place

  S pomočjo žlice nanesite na vsak krožnik tanek sloj omake iz strokov graha, ob tem si lahko pomagate s kuhinjskim čopičem. Cannole postavite na vrh omake, začinite s ščepcem črnega popra in dekorirajte z nekaj lističi mete. Postrezite skupaj s skodelico preostale omake iz strokov graha.

Najbolj priljubljeni recepti