Skuša na žaru s krompirjevim pirejem, rdečo čebulo in karameliziranim jabolkom

za 4 osebe
4 konzerve Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju 120 g
500 g pire krompirja
2 jabolki
2 majhni rdeči čebuli
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
vejica rožmarina
20 g masla
2 čajni žlički sladkorja
sol in poper

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1. Jabolko olupite, mu odstranite sredico in ga narežite na tanke rezine. Na tanko narežite tudi rdečo čebulo.

    2. Segrejte olje v ponvi primerni za cvrtje, nato v ponev položite rezine jabolka in jih popecite na močnejšem ognju vse dokler ne postanejo zlato-rjave; dodajte rožmarin, čebulo, maslo, začinite s sladkorjem, soljo in poprom ter vse skupaj pokuhajte na srednjem ognju dokler čebula ne postane prosojna.

    3. Segrejte krompirjev pire in ga servirajte na krožnike. Na vrh položite fileje skuše na žaru ter dodajte zmes čebule in jabolk. Takoj postrezite.

Najbolj priljubljeni recepti