S tunino polnjene bučke

SESTAVINE

za 4 osebe
6 srednje velikih, podobno oblikovanih bučk
3 konzerve tunine Rio Mare s pekočo papriko 80 g
1 rumena srednje velika čebula
50 g naribanega parmezana
manjši šopek peteršilja in majarona
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
sol po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju s pekočo papriko

ODKRIJTE VEČ

    1. Cele bučke skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih še približno 12 minut od trenutka, ko voda začne vreti. Odstranimo konce in bučko po dolžini prerežemo na pol. S čajno žličko iz bučk postrgamo meso in semena ter jih dobro pretlačimo.

    2. Sesekljano čebulo v manjši ponvi dušimo na oljčnem olju, dokler ne postane zlato-rjave barve. Dodamo meso bučk, pustimo, da nekaj minut absorbira okuse in nato odstavimo s kuhalne plošče. Meso nežno pretlačimo z vilicami, dodamo odcejene koščke tunine, peteršilj in nariban parmezan ter dobro premešamo.

    3. S tako pripravljeno mešanico nadevamo izdolbene polovice bučk in v vroči pečici gratiniramo približno 10 minut.

Najbolj priljubljeni recepti