Poletni tortilja sendvič s fileji tunine

SESTAVINE

za 3 sendviče
Sestavine za prvi predel:
3 žlice kisle smetane
Sestavine za drugi predel – guacamole:
1 avokado
1 strok česna
1–2 žlici limoninega soka
1/3 čajne žličke soli
Sestavine za tretji predel – sveža hitra salsa:
2 paradižnika
1/5 čajne žličke soli
1/5 čajne žličke sladke paprike v prahu
1/6 čajne žličke origana
Sestavine za četrti predel:
2 kozarčka Rio Mare filejev tunine v oljčnem olju s pekočo papriko
9 žlic naribane mocarele
Dodatne sestavine:
1 čajna žlička masla
1 žlica oljčnega olja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Fileji tunine v oljčnem olju s pekočo papriko

ODKRIJTE VEČ

    1. Prvo tortiljo zarežemo do polovice in nato vsako četrtino obložimo s pripravljenimi nadevi. Najprej zapognemo del s kislo smetano proti guacamolu, ki je nad njo. Nato pa vse skupaj prepognemo proti salsi in na koncu na zadnji del s tunino in mocarelo. Dobiti moramo trikotni sendvič. Postopek ponovimo s preostalima tortiljama. 

    2. V ponev dodamo čajno žličko masla in žlico oljčnega olja. Na nižji do srednji temperaturi počasi popečemo sendviče, da se segrejejo vsi sloji, tortilja postane zlato rjava in sir stopi. Pripravljene sendviče takoj postrežemo in uživamo v eksploziji poletnih okusov. 

Najbolj priljubljeni recepti