Nadevane polnozrnate tortilja skledice s tunino solato in avokadom

SESTAVINE

za 4 skledice
Sestavine za polnozrnate pirine tortilje:
200 g svetle pirine moke
150 g polnozrnate pirine moke
200 ml tople vode
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke vinskega kamna
3 žlice oljčnega olja
Sestavine za skledice:
4 polnozrnate pšenične tortilje
3-4 konzerve Rio Mare Insalatissime Texana 160g
1–2 pesti narezane hrustljave solate
1 avokado
majhen šopek svežega peteršilja
8 majhnih čajnih žličk grškega jogurta

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Insalatissime Texana

ODKRIJTE VEČ

    1. Obe vrsti moke, vinski kamen in sol premešamo ter dodamo vodo in olje. Zmes zgnetemo v testo, ki ga pregnetemo in pustimo počivati eno uro.

    2. Vzhajano testo razrežemo na 8 delov in vsak del posebej razvaljamo v tanek krog. Tortilje pečemo na dobro segreti ponvi, ki smo jo nežno premazali z oljem, dokler ne dobijo rjavkastih pik in se ponekod malo napihnejo. Pečene tortilje pokrijemo s krpo, da se ne osušijo, saj se bodo drugače drobile.

    3. Skledice iz tortilj naredimo tako, da tortilje izrežemo v malce večjem krogu, kot je velikost posodic – lahko so to posodice v pekaču za mafine ali kakšne manjše skledice/ramekini. Manjše tortilje položimo v posodice, da iz njih ustvarimo skledico. Malo jih premažemo z oljčnim oljem, da se bodo hrustljavo zapekle.

    4. Za 3-4 minute jih položimo v segreto pečico na 220°C in jih pečemo do željene zapečene barve. Ohladimo jih v samih posodicah, nato pa jih odstranimo.

    5. V vsako skledico razporedimo čajno žličko jogurta, nato hrustljavo solato, Insalatissime Texana in avokado. Na različnih delih dodamo malo jogurta in potresemo s svežim peteršiljem.

Najbolj priljubljeni recepti