Mini pite s tunino, papriko in krompirjevo kremo

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
250 g testa za pito
3 krompirje
2 rdeči papriki
4 fileje sardonov
šopek peteršilja
1 bio limona
jedilna žlica naribanega parmezana Parmigiano Reggiano
ekstra deviško oljčno olje
morska sol
črni poper

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Popecite in olupite paprike ter jih narežite. V posodi zmešajte paprike in sesekljane sardone. Skuhajte in olupite krompir ter ga še toplega pretlačite. Vanj vmešajte olje, parmezan, sesekljan peteršilj, naribano limonino lupinico, ščepec soli in popra. Mešajte dokler ne dobite kremastega pireja, ki ga vstavite v dresirno vrečko.

    2. Z maso zapolnite 4 okrogle modelčke in dodajte mešanico paprike ter pri tem pazite, da maso enakomerno razporedite. Na vsako dodajte file tune. Z maso iz dresirne vrečke prekrijte vsako pito z vrtečimi gibi, podobno kot pri dekoraciji tort.

    3. Pecite v segreti pečici na 180°C 35 minut.

Najbolj priljubljeni recepti