Lazanja s tunino in skuto
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/Lazanja-s-tunino-in-skuto-e1552466860659.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 4 osebe
200 g testenin za lazanjo
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 bučke
4 zreli paradižniki
1/2 čebule
300 g skute
50 g naribanega parmezana
1/2 litra tekočega bešamela
lističi bazilike
30 ml oljčnega olja
sol
200 g testenin za lazanjo
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
4 bučke
4 zreli paradižniki
1/2 čebule
300 g skute
50 g naribanega parmezana
1/2 litra tekočega bešamela
lističi bazilike
30 ml oljčnega olja
sol
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/Lazanja-s-tunino-in-skuto-e1552466860659.jpg)
1. Bučke in čebulo narežite na tanke rezine. Posolite jih in malo popražite na olju, nato jih skuhajte do mehkega.
2. Paradižnik narežite na rezine. Skuto zmešajte z bučkami, parmezan pa dodajte bešamelu.
3. V nepregoren pekač položite plast testenin, čeznjo polijte malo bešamela, nekaj žlic mešanice bučk in skute ter nekaj rezin paradižnika in malo odcejene tunine. Začinite z lističi bazilike, čez pa znova položite plast testenin.
4. Plasti nalagajte eno na drugo, vse dokler vam ne zmanjka sestavin. Lazanjo pecite približno 30 minut v pečici ogreti na 180°C.
Za popoln beljakovinski obrok k lazanji ponudite mešano solato in sadež.