Kuskus s tunino, sušenimi paradižniki in koruzo

SESTAVINE

za 4 osebe:
240 g kuskusa
150 g koruze
15–20 sušenih paradižnikov
3 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju, 80 g
polovica pora
50 g ekstra deviškega oljčnega olja
šopek sveže mete
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Kuskus namočite v pol litra vroče vode, dodajte ščepec soli, pokrijte in počakajte nekaj minut, da kuskus vpije vodo.

    2. Por narežite na tanke rezine in posušene paradižnike na trakove, nato jih podušite z dvema žlicama vode v ponvi s prevleko proti sprijemanju.

    3. Sušene paradižnike in dušen por stresite v skledo ter dodajte tunino. Dodajte koruzo, ki ste jo splaknili pod hladno vodo, in kuskus. Začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem in ročno sesekljano svežo meto.