Košarice iz listnatega testa polnjene s kremo iz parmezana, tunine in balzamičnega kisa

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
500g zamrznjenih jurčkov
1 zvitek sveže pripravljenega listnatega testa
40 g ekstra deviškega oljčnega olja
1 strok česna
1 rumenjak
2 jedilni žlici mleka
nekaj vejic timijana
½ majhne rdeče čebule
drobtine, sol in poper

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Na drobno nasekljajte čebulo in jo popražite v ponvi skupaj z malo timijana in strokom česna. Dodajte gobe in kuhajte dokler vse sestavine ne postanejo zlate barve. Začinite s soljo in poprom in kuhajte še priližno 10 minut na srednje močnem ognju, tako da gobe spustijo vodo.

    2. Tunino vzemite iz konzerve in jo dobro odcedite. Razvaljajte vlečeno testo, prerežite ga na dve polovici, posujte z drobtinami, koščke tunine in gobe postavite na testo in pokrijte z drugo polovico listnatega testa ter robove dobro stisnite skupaj.

    3. Povrhu testa naredite dve ali tri razpoke, da omogočite, da para med pečenjem izpari, v rumenjak vmešajte mleko in ju s pomočjo čopiča namažite po zgornjem delu testa. Nato v vroči pečici pecite na 200°C, vse dokler testo ne postane zlato-rjave barve in hrustljavo. Zrežite na koščke, začinite z nekaj vejicami timijana in postrezite.

Najbolj priljubljeni recepti