Kokoške iz kuhanih jajčk

SESTAVINE

za 4 osebe
8 jajc
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 jedilni žlici navadnega, gostega jogurta
1 večji korenček
1 manjši paradižnik
2 manjši glavi solate (Kristalka)

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Jajca zložite v lonec in jih prelite z vodo, bodite pozorni, da voda dobro prekrije vsa jajca. Pustite da voda zavre in jih nato na manjšem ognju kuhajte 7 minut. Jajca ostranite z ognja in jih pustite, da se ohladijo.

    2. Medtem, ko se jajca kuhajo olupite koren in ga narežite na tanke rezine, 4 rezine prerežite še na pol ter na zaobljeni strani s konico noža izrežite špike, ki spominjajo na kokošji greben. Iz rezin korenja izrežite še trikotnike s katerimi boste kokoškam naredili repe in kljune. Preostali korenček inparadižnik narežite na majhne koščke, solato pa narežite na tanke trakove. Ohlajene jajčke olupitein jih prerežite na polovice. Odstranite rumenjake in jih v skledi zmešajte z jogurtom in odcejeno tunino.

    3. Polovičke jajc napolnite s pripravljenim nadevom ter jih ponovno združite, da izgledajo kot cela jajca. Med polovici vsakega jajca zataknite rep, greben in kljun.

    MISE EN PLACE: Na večji krožnik razporedite solato, kot bi bila travnik, čez posujte koščke korenčka in paradižnika in na vrh zložite kokoške. Poskusite kako so okusne!

Najbolj priljubljeni recepti