Kipnik iz lupinic koromača, s tunino in skuto
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/01/Kipnik-iz-lupinic-koromaca-s-tunino-in-skuto-e1552393782844.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
4 glave koromača
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 120 g
120 g skute
30 g naribanega parmezana
20 g ekstra deviškega oljčnega olja
30 g masla
30 g moke
3 dl mleka
drobtine
sol
poper
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/01/Kipnik-iz-lupinic-koromaca-s-tunino-in-skuto-e1552393782844.jpg)
1.Odrežite zelena stebla koromača in jih drobno sesekljajte. Olupite zunanjo plast in shranite samo notranjo čebulico. Dele, ki ste jih odstranili, narežite na majhne kocke in skuhajte v slani vodi.
2. Kuhan koromač osušite in popražite v ponvi, ki ste jo predhodno pokapali z oljem. Začinite s ščepcem soli in popra, ter ga pražite vse dokler ne rahlo porjavi in se zmehča.
3. V posodi zmešajte tunino in skuto, da dobite kremasto omako, ki jo boste kasneje dodali h koromaču. V drugi posodi stopite maslo, dodajte moko in vse skupaj dobro premešajte. Začinite s ščepcem soli in poprom ter postopno dodajte mleko.
4. Zmes mešajte na srednjem ognju, da dobite kremasti bešamel. Takoj ko zmes zavre, jo odstranite z ognja.
5. Krožnik, primeren za v pečico, namažite z oljem, dodajte drobtine, polovico kuhanega koromača ter zmes tunine in skute. Zaključite z drugo plastjo koromača in prelijte z bešamelom ter naribanim parmezanom. Pecite v segreti pečici (220°C) dokler se skorja ne zlato obarva.