Jesenska figova solata
SESTAVINE
za pripravo 1 solate
3 konzerve tunine Rio Mare Leggero
4–5 svežih fig
15–20 gramov pinjol
pest sveže mlade špinače
pest zelene natrgane solate
pest mladih listov pese – opcijsko
nekaj listkov sveže bazilike
1 večja blazinica mocarele
1 žlica medu
sol
balzamični ali jabolčni kis
oljčno olje
3 konzerve tunine Rio Mare Leggero
4–5 svežih fig
15–20 gramov pinjol
pest sveže mlade špinače
pest zelene natrgane solate
pest mladih listov pese – opcijsko
nekaj listkov sveže bazilike
1 večja blazinica mocarele
1 žlica medu
sol
balzamični ali jabolčni kis
oljčno olje
Stampa Ricetta
1. Na krožnik razporedimo špinačo, solato, liste pese in liste bazilike. Dodamo narezane fige, ki jih s čopičem premažemo z medom, in na solato razporedimo koščke tunine.
2. Potresemo s popečenimi pinjolami. V kot dodamo blazinico mocarele. Na koncu začinimo s soljo, oljem in kisom.