Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino (velikonočna juha)

za 2 osebi
2x konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 krompirji
2 dcl mleka
2 stroka česna
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane
1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
bel poper po okusu
1–2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Krompir narežemo na manjše koščke in ga na žlici oljčnega olja popražimo. Česen naribamo, ga dodamo h krompirju in pazimo, da se ne obarva. Nato vse skupaj zalijemo z vodo, solimo, popramo in kuhamo 30 minut.

    2. Juhi dodamo mleko, jo spasiramo in ji vmešamo kislo smetano in hren.

    3. Juho vlijemo na krožnike ter na vrh dodamo poširani jajci, tunino v koščkih in sesekljan peteršilj.

    4. Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je okusna jed, ki vsebuje značilni velikonočni sestavini – jajca in hren. Namesto šunke pa za malce drugačno popestritev vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju.

    Dober tek!

Najbolj priljubljeni recepti