Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino (velikonočna juha)
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/04/hrenova-juha-s-posiranim-jajcem-velikonocna-juha.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 2 osebi
2x konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 krompirji
2 dcl mleka
2 stroka česna
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane
1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
bel poper po okusu
1–2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja
2x konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju
3 krompirji
2 dcl mleka
2 stroka česna
3 dcl vode
2 žlici naribanega hrena
2 žlici kisle smetane
1/2 čajne žličke soli
2 poširani jajci
bel poper po okusu
1–2 žlici oljčnega olja
vejica svežega peteršilja
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/04/hrenova-juha-s-posiranim-jajcem-velikonocna-juha.jpg)
1. Krompir narežemo na manjše koščke in ga na žlici oljčnega olja popražimo. Česen naribamo, ga dodamo h krompirju in pazimo, da se ne obarva. Nato vse skupaj zalijemo z vodo, solimo, popramo in kuhamo 30 minut.
2. Juhi dodamo mleko, jo spasiramo in ji vmešamo kislo smetano in hren.
3. Juho vlijemo na krožnike ter na vrh dodamo poširani jajci, tunino v koščkih in sesekljan peteršilj.
4. Hrenova juha s poširanim jajcem in tunino je okusna jed, ki vsebuje značilni velikonočni sestavini – jajca in hren. Namesto šunke pa za malce drugačno popestritev vsebuje Rio Mare tunino v oljčnem olju.
Dober tek!