Grški giros s feta namazom, tunino in pinjolami

SESTAVINE

za 4 osebe
2 tanki lepinji
3 x konzerva Rio Mare tunine Natura
4 žlice grškega ali navadnega jogurta
30-40 g feta sira
nekaj listov sveže solate ali sveže špinače
1 sveža ali okisana kumara (kot za solato)
majhen šopek drobnjaka ali 1 mlada čebulica
2-3 žlice limoninega soka ali jabolčnega kisa
pest pinjol"

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v naravnem soku Natura

ODKRIJTE VEČ

    1. Grški jogurt in feta sir dobro premešamo v gladek namaz. Pinjole popečemo na ponvi (brez maščobe) do zlato rjave barve. Namaz namažemo po celotni površini obeh tankih kruhov.

    2. Eno tretjino namaza prihranimo. Na sredini razporedimo zeleno solato, na kolobarje naribano svežo ali okisano kumaro in tunino, ter čez vse skupaj potresemo drobnjak in popečene pinjole.

    3. V preostali namaz vmešamo limonin sok in ga pokapamo čez razporejene sestavine. Giros postrežemo.

    Grški giros s feta namazom, tunino in pinjolami je odličen osvežilni prigrizek ali pa preprosto kosilo/večerja.

Najbolj priljubljeni recepti