Bučkini cvetovi z nadevom iz tunine in pasirane skute (ricotte)

za 4 osebe
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
12 bučkinih cvetov
200 g pasirane skute
šopek peteršilja
2 žlici naribanega parmezana
1 jajce
2 žlici moke
4 žlice mleka
olje za cvrtje
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. V skledo dajte odcejeno tunino, pasirano skuto, parmezan, malo sesekljanega peteršilja in vse skupaj premešajte.

    2. Iz cvetov odstranite pestiče, nežno jih operite in napolnite s tuninim nadevom. Stepite jajce in moko, dodajte ščep soli in razredčite z mlekom, da dobite kremasto zmes.

    3 Segrejte veliko količino olja za cvrtje. V zmes pomočite nadevane cvetove, počasi jih položite v vrelo olje in jih cvrite dokler ne postanejo zlatorumeni in hrustljavi.

    Cvrite le po nekaj cvetov hkrati, odcedite jih na papirnati brisači in jih še vroče postrezite.

Najbolj priljubljeni recepti