Bučkine enchilade nadevane z Insalatissime Kvinoja

SESTAVINE

za 8 kanelonov
4 konzerve  Rio Mare Insalatissime Kvinoja
2 večji bučki
1/3 čajne žličke suhega česna
1/3 čajne žličke suhega origana
1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu
1 slaba pest topljivega sira – edamec, gavda, mocarela
1/2 pesti naribanega čedarja – opcijsko svež origano za končni dekor
Sestavine za paradižnikovo omako:
300 ml finih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke suhega česna
1/2 čajne žličke suhega origana
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu - opcijsko čili v prahu
1/2 čajne žličke soli – po okusu
1-2 žlici javorjevega sirupa ali 1-2 čajni žlički sladkorja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Insalatissime Kvinoja

ODKRIJTE VEČ

    1. Bučkama odrežemo krajne dele in jih "na mandolino" narežemo na dolge trakove. Posolimo in pustimo stati 10-15 minut.

    2. Vmes v skledo dodamo 4 konzerve Rio Mare Insalatissime Kvinoja. Naribamo in zmešamo oba sira. V eni posodi dodamo vse sestavine za paradižnikovo omako in zmešamo.

    3. Vse krajne dele in robove bučk, ki se niso lepo naribali, na drobno zmešamo. Malo posolimo in dodamo origano, sladkor papriko in česen. Premešamo.

    4. Na dno pekača dodamo 2/3 paradižnikove omake in narezane začinjene bučke. Premešamo.

    5. Ko bučke spustijo vodo jih popivnamo s papirnato brisačko in po dve skupaj združimo, ter nadevamo s solato. Zvijemo in odlagamo na omako v pekač.

    6. Na koncu čez vsako bučkino enchilado dodamo malo paradižnikov omake in potresemo z mešanico sirov.

    7. Pečemo v segreti pečici na 200°C cca. 10-12 minut, da je bučka še vedno malo čvrsta. Potresemo s svežim origanom ali peteršiljem in takoj postrežemo.