Basmati riž s tunino, fižolom, sladko rdečo čebulo in karijem
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/Basmati-riz-s-tunin-fizolom-sladko-rdeco-cebulo-in-karijem-e1552462685385.jpg)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare tunine Pole&Line v oljčnem olju 80g
320 g riža tipa basmati (vnaprej skuhan, čas kuhanja: 5 minut)
150 g kuhanega fižola (tipa borlotti)
1 majhna rdeča čebula
1 svež paradižnik
1/2 čajne žličke karija
2 čajni žlički sojinega mleka
1 šopek svežega koriandra
ščepec soli
kapljica ekstra deviškega oljčnega olja
3 konzerve Rio Mare tunine Pole&Line v oljčnem olju 80g
320 g riža tipa basmati (vnaprej skuhan, čas kuhanja: 5 minut)
150 g kuhanega fižola (tipa borlotti)
1 majhna rdeča čebula
1 svež paradižnik
1/2 čajne žličke karija
2 čajni žlički sojinega mleka
1 šopek svežega koriandra
ščepec soli
kapljica ekstra deviškega oljčnega olja
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2018/12/Basmati-riz-s-tunin-fizolom-sladko-rdeco-cebulo-in-karijem-e1552462685385.jpg)
1. Skuhajte riž in ga nato popražite v ponvi skupaj s sojinim mlekom in karijem v prahu. Med tem časom odcedite tunino in fižol, na fino narežite rdečo čebulo, paradižnik narežite na kocke in nato dodajte vse sestavine v riž.
2. Začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem, ščepcem soli in nekaj vejicami svežega koriandra.