Tunina s sezamom v kozarčkih

SESTAVINE

za 4 osebe
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 160g
2 rdeči papriki
1 strok česna
1 file inčuna v oljčnem olju
pest vloženih kaper
pest soje
150g kuhanega fižola (tipa Cannellini)
pest sezamovih semen
limonina lupina
ekstra deviško oljčno olje
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Papriko narežite na trakce in kuhajte na visokem ognju v ponvi skupaj z 2 jedlinima žlicama vode, vloženimi kaprami, filejem inčuna in strokom česna, ki ste ga predhodno narezali na 2 polovici. Dodajte še ščepec soli in dobro premešajte.

    2. Po približno 8 minutah dodajte sojo in kuhan fižol. Na visokem ognju kuhajte cca. 2 minuti. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi cca. 20 minut.

    3. Tunino v koščkih dodajte v skledo skupaj s sezamovimi semeni.

    4. Postrezite v monoporcijskih kozarčkih v več slojih s kombiniranjem rdeče paprike, fižola in soje ter košči tunine s sezamovimi semeni.

    5. Okrasite z limonino lupinico in kapljico ekstra deviškega oljčnega olja.

Najbolj priljubljeni recepti